Politika korišćenja kolačića i tragača

Dragi posetioci sajta PRODATO,

Ova politika je sastavni deo Politike privatnosti koju možete pročitati na ovom sajtu.

1. Šta su kolačići i tragači?

Veb -sajt PRODATO koristi kolačiće.
Kolačiće koristimo da bismo sadržaj prilagodili Vašim interesovanjima i obezbedili Vam bolje korisničko iskustvo.
Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se nalaze na Vašem računaru, mobilnom telefonu ili nekom drugom uređaju koji koristite prilikom pristupa internetu, dok pretražujete sajtove. Reč je o fajlovima koje veb-sajtovi šalju Vašem pretraživaču. Nakon što ih dobije, pretraživač će obraditi i sačuvati te male tekstualne fajlove. Oni pomažu veb-sajtu da zapamti pojedine detalje o Vašoj poseti, a koje će se aktivirati kada ponovo posetite isti sajt kako bi primenio Vaše korisničke preference.
Pomoću kolačića dobijamo informacije o Vašim pretraživačkim navikama, koje možemo koristiti kako bismo personalizovali Vaše delovanje i ustanovili modele kretanja korisnika. Ovo radimo u cilju utvrđivanja korisnosti informacija na veb-sajtu, radi sagledavanja efikasnosti našeg navigacionog sistema i pomaganja korisnicima da dođu do traženih informacija. Na taj način kontinuirano poboljšavamo način i kvalitet pružanja informacija.
Pored kolačića, koriste se i tehnologije koje pomažu ovoj veb-lokaciji da ostvari predviđene svrhe. Sve takve tehnologije se definišu kao “Tragači”, termin koji predstavlja širi pojam od kolačića. Ove tehnologije pomažu za prepoznavanje, na primer, datuma kada je stranica otvorena i za prikupljanje tehničkih informacija, kao što je IP adresa. Princip funkcionisanja je sličan kao i kod kolačića i ima sličnu svrhu.

2. Saglasnost za korišćenje kolačića i tragača i opozivanje/uskraćivanje saglasnosti

Kada pristupite veb-sajtu, bićete obavešteni o prihvatanju kolačića. Prilikom prve posete našeg veb-sajta prikazuje se namenski informativni baner za prihvatanje korišćenja određenih kolačića. Ako izričito prihvatite ili ako nastavite sa pretraživanjem naše veb-sajta, prihvatate korišćenje kolačića na Vašem uređaju.
Potpuno ste slobodni da izaberete da li želite da Vaš uređaj prihvata i čuva sve tipove kolačića i to možete podesiti u svom internet pretraživaču. Svaki internet pretraživač je drugačiji pa, u samom pretraživaču, treba proveriti putem opcije „Pomoć” ili opcije sa sličnom vrhom kako da promenite svoje postavke kolačića. Operativni sistem Vašeg uređaja može sadržati dodatne kontrole kolačića.
U svakom trenutku ste slobodni da promenite svoje postavke u vezi sa korišćenjem kolačića.
Možete i isključiti korišnjenje kolačića. Isključivanje kolačića vrši se posredstvom menija pregledača koji koristite i putem kog, po pravilu, možete izabrati da isključite prihvatanje kolačića i/ili izbrišete sve kolačiće koji se nalaze na Vašem uređaju.
Ukoliko iskoristite opciju onemogućavanja rada kolačića, isti neće biti korišćeni. Međutim, ukazujemo da isključivanje kolačića može usporiti, odnosno onemogućiti rad pojedinih funkcija veb-sajta i možda nećete biti u prilici da u potpunosti iskoristite sve funkcionalnosti veb-sajta.
Korisnici mogu slobodno da odluče da li će dati saglasnost ili ne i za korišćenje tragača. Međutim , imajte na umu da tragači pomažu ovoj veb-lokaciji da korisnicima pruži bolje iskustvo i unapređene funkcije (u skladu sa svrhom obrade podataka). Zbog toga, u nedostatku saglasnosti korisnika, vlasnik možda neće moći da obezbedi srodne funkcije.

3. Vrste kolačića i tragača koje koristimo

Koristimo sledeće usluge i sledeće kolačiće:

[cmplz-cookies]

Prodato.rs